Cloudflare

CloudFlare is een Amerikaans bedrijf dat voorziet in content delivery network (CDN) services, DDoS bescherming, internetveiligheid en gedistribueerd domain name server (DNS) diensten. De dienst werkt als een reverse proxy voor websites. CloudFlare heeft kantoren in San Francisco en Californië met extra kantoren in Londen, Singapore, Champaign, Austin, Boston en Washington DC. CloudFlare is dus eigenlijk een soort server die functioneert als een tussenstation. Op dat tussenstation wordt de inhoud van je website geparkeerd (gecached) en geoptimaliseerd. Zoals je afbeeldingen en teksten. Dat parkeren gebeurt niet op 1 tussenstation maar op meerdere (soms wel 100). Zo’n netwerk van tussenstations noemen we een CDN-netwerk (Content Delivery Network).

Cloudflare versnelt aanzienlijk het laden van je website door verschillende caching technieken. Cloudflare zorgt voor (beveiligde) HTTPS-verbindingen zonder dat je een SSL-certificaat hoeft te kopen. Cloudflare houdt hackers en spammers zo veel mogelijk weg bij je website. Dat klinkt goed toch? Dat denken wij ook. Een groot deel van onze klanten gebruiken momenteel Cloudflare naar grote tevredenheid. Dus m.a.w. CF zorgt ervoor dat je site sneller is, er minder dataverkeer over je servers heen gaan en zorg ervoor dat je site veiliger is (zeker als je de Pro versie aanschaft).

Cloudflare

Cache
Als uw website met WordPress is gebouwd is het aan te raden om de cache plugin WP-Rocket te gebruiken, deze werkt perfect samen met Cloudflare via API (Advanced Programming Interface). Na de installatie en instelling van deze top plugin klikt u links in de kolom van de plugin op “Add-ons”, Cloudflare en bouwt u via de API-sleutel en Zone-ID die u in uw Cloudflare account vindt de connectie op tussen plugin en Cloudflare CDN.

Content Delivery Network (CDN)
Cloudflare werkt met de nieuwe generation Content Delivery Network technologie. Dit platform is ontworpen om de klanten te voorzien van de meest geavanceerde protocollen op het web, vandaag en in de toekomst. CDN is een vorm van hosting waarbij gebruik word gemaakt van een netwerk met meerdere servers (in geval van Cloudflare honderdeden) die met elkaar in verbinding staan. Die servers hoeven echter niet bij elkaar in de buurt te staan.

DDOS-protectie
Denial-of-Service (DoS) aanvallen zijn ge-evalueert in complexe beveiligings uitdagingen. Cloudflare’s DDoS protectie wordt daarom vaak ingezet tegen dit soort (UDP, ICMP, SYN/ACK, DNS en Layer 7) aanvallen. Met een DDoS aanval maken heel veel computers – vaak vanaf verschillende locaties ter wereld, verbinding met 1 server. Die server is het doelwit: de mensen achter de computers proberen deze server traag te maken of in het ergste geval onbereikbaar te maken.

Web optimization
Web performance is niet alleen maar een kwestie van statische files dichter bij bezoekers plaatsen, het gaat er ook om dat de webpagina’s het doen op elk apparaat waarmee de bezoeker de pagina bezoekt. CF zorgt voor vele soorten weboptimalisatie.

Load balancer
Loadbalancing betekent heel letterlijk het verdelen van werk over meerdere uitvoerenden (lees servers). Overbelaste en geografisch te wijd verspreide servers zorgen voor een slechte bezoekerservaring. De Loadbalancing van Cloudflare zorgt ervoor dat het verkeer verspreid wordt over diverse servers wat de bezoekerservaring flink verbeterd.

Cloudflare One-Click SSL
Versleutelen van zoveel mogelijk webverkeer is een belangrijke stap naar het bouwen van een veiliger en beter internet. Het aanbieden van gratis SSL naast internet performance is daarom erg belangrijk en in onze ogen onmisbaar!

Web Application Firewall (WAF)

Een Web Application Firewall (WAF) is een speciaal soort apparaat. Het kan worden gebruikt om web-gebaseerde applicaties veel beter te beveiligen dan mogelijk is met standaard firewalls (Wordfence). De Cloudflare WAF beschermt uw website tegen veel verschillende soorten aanvallen, zoals cross-site scripting, cookie vergiftiging, web scraping, parameter-manipulatie, bufferoverloop en nog veel meer soorten kwetsbaarheden.

In tegenstelling tot traditionele firewalls die baseren hun beslissing om verkeer toe te staan ​​of te blokkeren op basis van eenvoudige parameters zoals IP-adres of poortnummer, baseren WAF’s hun beslissing meestal op een diepgaande analyse (Deep Package) van de HTML-gegevens. Ze onderzoeken verzoeken om kwaadaardige gedragspatronen te herkennen. Ze zullen ook HTTPS-verkeer decoderen om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke code in gecodeerde pakketten wordt ingevoegd. Webtoepassing firewalls zullen op zoek gaan naar bekende malware handtekeningen, maar ze zullen ook misvormde of niet-standaard verzoeken voor de best mogelijke bescherming onderscheppen.

Voor nog meer uitgebreide informatie zie: Hipex

Ber|Art Visual Design V.O.F.Berrie Pelser – WordPress Hosting en Design