Yoast SEO

Yoast SEO is de beste on-page zoekmachine optimalisatie plugin voor WordPress. De Yoast SEO Plugin (of wel de WordPress SEO Plugin) is gemaakt door de Nederlander Joost de Valk uit Wijchen. Met deze plugin je je website optimaliseren voor Google. Yoast SEO bevat een groot aantal geavanceerde functies die je de controle geven over de SEO van je website.

Sind kort werkt Avada exclusief zeer nauw samen met Yoast SEO, de hele Avada template is SEO geoptimaliseed door Yoast! 

Zo kun je bijvoorbeeld de Title-tag en de description van je pagina’s en berichten opgeven, net als de META-beschrijving. Het mooie van de plugin is dat je echt kunt zien hoe goed jouw pagina scoort voor de door jou opgegeven key-frase. Je ziet dan een uitgebreide pagina analyse met punten waarop je goed- en minder goed scoort. (een soort stoplicht) De Yoast SEO Plugin laat je ook zien hoe je de punten die je nog niet ‘groen’ hebt, wel groen kunt krijgen. Daarnaast kun je ook wat geavanceerdere opties beheren, zoals opgeven dat de pagina niet geïndexeerd moet worden in Google.

Yoast SEO

Voor de meeste websites is Google veruit de grootste verkeersbron. Bezoekerspercentages van 50% a 60% zijn eerder regel dan uitzondering. Bezoekers via zoekmachines komen gratis en zijn erg gemotiveerd. Ze zoeken actief naar wat jij biedt. Is jouw site nu slecht vindbaar? Dan laat je klanten en omzet liggen. WordPress en Yoast SEO zijn een gouden combinatie. WordPress is van nature zoekmachinevriendelijk en met de gratis Yoast SEO-plugin perfectioneer je dit. Tenminste, als je weet hoe je de plugin optimaal instelt. Want dat is complexer dan je denkt. En het kan zelfs mis gaan, als je plugin verkeerd configureert.

Google is al meer dan tien jaar marktleider op het gebied van zoekmachines en er zijn geen aanwijzingen dat dit het komende jaar gaat veranderen. SEO-trends 2020: Statcounter search engine market share worldwide. Ook in Nederland staat Google met 95,37% marktaandeel nog steeds op eenzame hoogte. Het lijkt het afgelopen jaar zelfs een groter aandeel te hebben gekregen dan de jaren ervoor.

Ondanks de opkomst en groei van nieuwe zoekmachines als DuckDuckGo, lijkt het voor nu nog niet de moeite waard om te optimaliseren voor andere zoekmachines dan Google. Een leuk nieuwtje voor de B2B-markt is de aankondiging van de nieuwe zakelijke zoekmachine van Microsoft. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze zoekmachine werkt en hoe Microsoft het in de markt zal zetten. Maar een echte concurrent voor Google zal het niet snel worden.

Sinds 2008 heeft Yoast miljoenen websites wereldwijd geholpen om hoger te scoren in zoekmachines. Deze WordPress SEO plugin helpt jou bij het optimaliseren van je site voor zoekmachines. Ben je niet helemaal overtuigd? Yoast SEO is de favoriete WordPress SEO plugin van miljoenen gebruikers over de hele wereld! De missie van Yoast is SEO voor iedereen. Daarom gebruiken zowel de bakker om de hoek als enkele van de meest populaire sites ter wereld onze plugin.

Yoast SEO doet er alles aan om zowel bezoekers als zoekmachine spiders tevreden te stellen. Een toegewijd team van ontwikkelaars, testers, architecten en SEO-experts werkt dagelijks aan het verbeteren van de plugin bij elke versie. Yoast SEO biedt:

  • Titel en meta beschrijving templating voor een betere branding en consistente snippets in de zoek resultaten.
  • A state-of-the-art Schema implementation helps search engines make sense of your site and increases the chance on those coveted rich results.
  • De meest geavanceerde XML-sitemap functionaliteit slechts een klik verwijderd.
  • Volledige controle over het kruimelpad op je site.
  • Stelt automatisch canonieke URL’s in om dubbele inhoud te voorkomen.
  • Ondersteuning voor onze Yoast SEO Premium gebruikers.
  • De mogelijkheid om uit te breiden naar Yoast SEO with the News SEO, Video SEO, Local SEO and WooCommerce SEO extensions.

Yoast SEO Zoekmachine Optimalisatie Google On-Page WordPress. Met deze plugin je je website optimaliseren voor Google, Bing e.d.