Geschiedenis WordPress

WordPress is een open-source Content Management System (CMS) dat in 2003 werd gelanceerd. Het werd ontwikkeld door twee programmeurs, Matt Mullenweg en Mike Little, en begon als een simpele blog-engine. In de loop der jaren is WordPress uitgegroeid tot een van de meest populaire en veelgebruikte website-bouwplatforms ter wereld.

De oorsprong van WordPress gaat terug naar 2001, toen Matt Mullenweg zijn eigen blog begon te gebruiken. Hij was ontevreden over de beschikbare opties voor blog-software en besloot om zijn eigen te maken. Samen met Mike Little begon hij aan de ontwikkeling van WordPress. In mei 2003 werd de eerste versie van WordPress gelanceerd als open-source software, gratis beschikbaar voor iedereen.

In de beginjaren was WordPress vooral populair onder bloggers. Het was een eenvoudige manier om een blog op te zetten en te beheren, zonder veel technische kennis. Maar al snel begonnen mensen WordPress ook te gebruiken voor andere soorten websites, zoals bedrijfswebsites en online winkels. Dit kwam onder andere doordat er steeds meer plugins en thema’s beschikbaar kwamen, waarmee gebruikers hun website konden aanpassen aan hun wensen.

In 2005 werd WordPress overgenomen door de Automattic Inc. en de ontwikkeling van WordPress ging verder onder leiding van Matt Mullenweg en zijn team. In de jaren daarna groeide WordPress enorm in populariteit. In 2010 werd WordPress al gebruikt door meer dan 15 miljoen websites en in 2020 is dat zelfs meer dan 60% van alle websites. De ontwikkeling van WordPress gaat nog steeds door en er worden regelmatig nieuwe versies uitgebracht met nieuwe functies en verbeteringen.

WordPress is nu een van de meest populaire Content Management Systemen (CMS) ter wereld en wordt gebruikt door zowel particulieren als bedrijven voor het maken van allerlei soorten websites. Dankzij de grote hoeveelheid beschikbare thema’s en plugins is het een flexibel platform dat geschikt is voor een breed scala aan toepassingen, van eenvoudige blogs tot complexe webwinkels en bedrijfswebsites. Zie ook de Avada

Geschiedenis WordPress

Geschiedenis WordPress open-source Content Management System (CMS) dat in 2003 werd gelanceerd website-bouwplatforms Matt Mullenweg

Geschiedenis WordPress open-source Content Management System (CMS) dat in 2003 werd gelanceerd website-bouwplatforms Matt MullenwegWordPress Webdesign Hosting SEO – Van web design in 1999, is ons bedrijf de laatste 20 jaar uitgegroeid tot een full service bureau. Met o.a. WordPressWooCommerce, Webdesign, Hosting, SEOOffice 365, Marketing en Social Media. Met Avada creëren en beheren wij, uw privacy en cookie proof, WordPress en WooCommerce websites. De internet hosting verzorgen we vanuit onze eigen snelle en veilige Nederlandse Linux Cloud.