DKIM voor Gmail noodzakelijk?

Vanaf februari 2024 gelden in Gmail de volgende vereisten voor afzenders die 5000 of meer berichten per dag naar Gmail-accounts sturen: Verifieer uitgaande e-mails, stuur geen ongewenste of ongevraagde e-mails en maak het ontvangers makkelijk om zich af te melden.

Met de richtlijnen in dit artikel zorg je dat e-mails juist worden bezorgd bij persoonlijke Gmail-accounts. Een persoonlijk Gmail-account is een account dat eindigt op @gmail.com of @googlemail.com. Lees hier verder …

Vereisten en aanbevelingen voor e-mailverificatie
We vereisen dat je deze methoden voor e-mailverificatie instelt voor je domein. Voor geverifieerde berichten geldt het volgende:

Ze beschermen ontvangers tegen schadelijke berichten, zoals spoofing en phishingberichten.
Ze beschermen jou en je organisatie tegen nabootsing van je identiteit.
Ze worden minder snel geweigerd of gemarkeerd als spam door Gmail.
Stel e-mailverificatie voor al je verzenddomeinen in via je domeinprovider. Volg niet alleen onze instructies, maar check ook de instructies voor e-mailverificatie van je domeinprovider.

Google controleert of berichten die naar Gmail-accounts zijn gestuurd, zijn geverifieerd. We raden je aan altijd SPF, DKIM en DMARC in te stellen voor je domeinen om de e-mailbezorging te verbeteren. Zorg dat je voldoet aan de minimale verificatievereisten uit de Richtlijnen voor afzenders. Berichten die niet met deze methoden zijn geverifieerd, kunnen worden gemarkeerd als spam of worden geweigerd met de foutcode 5.7.26.

Als je een e-mailserviceprovider gebruikt, check je of deze de e-mails van je domein verifieert met SPF en DKIM.

We raden je aan altijd hetzelfde domein te gebruiken voor e-mailverificatie en om je openbare website te hosten.

SPF
Met SPF voorkom je dat spammers ongeautoriseerde berichten sturen die afkomstig lijken te zijn uit je domein. Stel SPF in door een SPF-record te publiceren in je domein. De SPF-record moet alle e-mailafzenders van je domein bevatten. Als afzenders van derden niet in de SPF-record staan, worden berichten van deze afzenders misschien gemarkeerd als spam. Vind meer informatie over hoe je een SPF-record maakt en deze toevoegt aan je domein.

DKIM
Zet DKIM aan voor het domein waarmee je e-mails stuurt. De ontvangstservers gebruiken DKIM om te verifiƫren of de domeinhouder het bericht daadwerkelijk heeft gestuurd. Vind meer informatie over hoe je DKIM aanzet voor je domein.

Belangrijk: Je moet een DKIM-sleutel van 1024 bits of langer gebruiken om berichten te sturen naar persoonlijke Gmail-accounts.