Website Accessibility WCAG 2.1

Website Accessibility WCAG 2.1 – Onze services zijn specifiek ontworpen om websites te maken die voldoen aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1-normen, met een focus op het bereiken van WCAG 2.1 Level AA. We begrijpen dat het essentieel is om websites toegankelijk te maken voor alle gebruikers, ongeacht hun functiebeperkingen, zoals visuele, motorieke en cognitieve handicaps. Met onze uitgebreide ervaring en expertise zorgen we ervoor dat uw nieuwe website voldoet aan deze normen, zodat u een inclusieve digitale ervaring kunt bieden aan al uw bezoekers.

Ons proces begint met een grondige analyse van uw specifieke vereisten als u een nieuwe website wilt maken. We identificeren alle elementen die niet voldoen aan de WCAG 2.1-normen en stellen een plan op om deze opnieuw te ontwikkelen om aan de vereisten te voldoen. We streven ernaar om uw website zo toegankelijk mogelijk te maken zonder te veel concessies te doen aan het ontwerp of de functionaliteit.

Website Accessibility WCAG 2.1

Een van de belangrijkste aspecten van WCAG 2.1-naleving is het waarborgen van een goede leesbaarheid en navigatie voor gebruikers met visuele beperkingen. We zorgen ervoor dat de tekst op uw website duidelijk en goed leesbaar is, met voldoende contrast tussen de tekst kleur en de achtergrond. We maken gebruik van schaalbare lettertypen en zorgen voor een goede tekst structuur, zodat gebruikers met visuele beperkingen gemakkelijk kunnen navigeren en de inhoud van uw website kunnen begrijpen.

Website Accessibility WCAG 2.1 – Daarnaast houden we rekening met gebruikers met motorische beperkingen, zoals mensen met beperkte mobiliteit of motorische coördinatie. We zorgen ervoor dat uw website gemakkelijk kan worden bediend met verschillende invoermethoden, zoals toetsenbordnavigatie. We vermijden het gebruik van elementen die afhankelijk zijn van specifieke fysieke acties, zoals het slepen van de muis, om ervoor te zorgen dat alle gebruikers toegang hebben tot de volledige functionaliteit van uw website.

Cognitieve beperkingen vormen ook een belangrijk aandachtspunt bij het ontwerpen van een toegankelijke website. We streven ernaar om uw website begrijpelijk en voorspelbaar te maken, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren en de informatie kunnen begrijpen. We vermijden het gebruik van complexe technische taal en jargon, en gebruiken duidelijke en eenvoudige formuleringen om de inhoud van uw website over te brengen. We zorgen ook voor consistente navigatie en lay-out om verwarring te voorkomen.

Afgezien van het ontwerp en de ontwikkeling van de website, bieden we ook ondersteuning bij het gebruik van toegankelijkheidstools en -technologieën. We kunnen aanbevelingen doen voor screenreaders, tekst-naar-spraaksoftware en andere hulpmiddelen die gebruikers met functiebeperkingen kunnen helpen bij het navigeren en begrijpen van uw website. Kijk hier voor de guidelines.

Voor meer info mail naar: [email protected]

Website Accessibility WCAG

Website Accessibility WCAG Web Content Accessibility Guidelines toegankelijk functiebeperkingen visuele motorieke cognitieve handicapsWordPress Webdesign Hosting SEO – Van web design in 1999, is ons bedrijf de laatste 20 jaar uitgegroeid tot een full service bureau. Met o.a. WordPressWooCommerce, Webdesign, Hosting, SEOOffice 365, Marketing en Social Media. Met Avada creëren en beheren wij, uw privacy en cookie proof, WordPress en WooCommerce websites. De internet hosting verzorgen we vanuit onze eigen snelle en veilige Nederlandse Linux Cloud.