WooCommerce eCommerce

Cursus WordPress WooCommerce eCommerce Webshop Maken

Je leert in deze cursus je eigen webshop maken binnen de omgeving van WordPress. We gebruiken hiervoor de gratis WooCommerce plugin. Deze is gemakkelijk in gebruik en flexibel in te richten. We behandelen alles wat er bij een webshop komt kijken, zoals producten toevoegen, de communicatie met je klanten, het betalingsverkeer, de acties en de aanbiedingen. Je Leert hoe je een webshop opzet, die ook nog eens goed gevonden wordt in Google. Online verkopen wat je wilt in je eigen webshop? Leer het in de cursus webshop maken in WordPress met WooCommerce.

Wat leer je in deze cursus?
Je bent bekend met de WordPress omgeving. Je leert hoe je binnen de WordPress omgeving de WooCommerce plugin installeert. Eerst bekijken we wat de belangrijkste instellingen van WooCommerce zijn. Je leert hoe je producten toevoegt, voorzien van afbeeldingen en tags en hoe je producten categoriseert en van een prijs voorziet. We besteden aandacht aan het leggen van relaties tussen producten, zodat je bezoekers attendeert op aanvullende of alternatieve producten. Ook besteden we aandacht aan de verschillende verzendmogelijkheden en aan het koppelen van betaalsystemen, zoals PayPal en iDEAL. Na deze cursus kun je zelf een professionele (AVG proof) webshop maken en beheren.

Welke voorkennis heb je nodig?
Onze basiscursus WordPress is de ideale voorbereiding. Technische voorkennis heb je niet nodig, want met de WooCommerce plugin hoef je niet thuis te zijn in ingewikkelde code om een mooie, gestructureerde en professionele webwinkel te bouwen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?
De cursus is voor particulieren, ZZP’ers en het MKB. Iedereen die de WordPress omgeving kent en met WooCommerce een professionele webshop wil gaan opzetten, onderhouden en aanpassen is op zijn plek in deze cursus. Ook wanneer je al enige ervaring hebt met WooCommerce is dit een prima cursus. Sommige zaken zullen bekend voorkomen, maar we gaan al snel de diepte in.

Wat is een logisch vervolg op deze cursus?
Heb je eenmaal een goed functionerende webshop opgezet, dan zijn de cursussen Webshop Conversie Optimalisatie en Google Analytics goede vervolgcursussen om meer uit je webshop te halen. Wil je meer uit WordPress halen? Kijk dan eens naar de cursus WordPress Themes Aanpassen.

WooCommerce eCommerce

WooCommerce is een gratis eCommerce plugin die je de mogelijkheid biedt alles te verkopen op een mooie manier. Gebouwd om naadloos te integreren met WordPress. WooCommerce is ’s werelds favoriete eCommerce oplossing die zowel shop eigenaren als ontwikkelaars totale controle geeft. Met eindeloze flexibiliteit en toegang tot honderden gratis en premium WordPress uitbreidingen. WooCommerce draait nu op 30% van alle online winkels, meer dan welk ander platform dan ook.

Verkoop alles, overal
Met WooCommerce kun je fysieke en digitale goederen in alle soorten en maten verkopen, kun je je klanten productvariaties, verschillende configuraties en directe downloads aanbieden en kun je zelfs partnerproducten van online marktplaatsen verkopen. Met premium extensies kun je reserveringen, lidmaatschappen en herhaaldelijke abonnementen aanbieden. Wil je bijvoorbeeld maandabonnementen voor fysieke producten aanbieden of wil je je leden korting geven op digitale downloads? Het is allemaal mogelijk.

Verzend waarheen je maar wil
Biedt gratis verzending of verzending voor een vaste prijs aan of bereken de kosten in realtime. Beperk verzending tot specifieke landen of stel je winkel beschikbaar voor de hele wereld. Verzending is zeer specifiek te configureren en WooCommerce ondersteunt zelfs dropshipping.

Uitgebreide betalingsmogelijkheden
Bij WooCommerce hoort ook de mogelijkheid betalingen via gangbare creditcards, PayPal, bankoverschrijvingen en contant bij levering te behandelen. Aanvullende opties nodig? Er zijn meer dan 140 regionale opties die kunnen worden geïntegreerd met WooCommerce, waaronder populaire methodes als Mollie, Stripe, Authorize.Net en Amazon Payments.

Jij beheert alles, altijd
Met WooCommerce heb jij de volledige regie over je winkel, van belastingen tot voorraden en klantenaccounts. Voeg extensies toe en verwijder ze, verander je ontwerp en pas de instellingen aan hoe en wanneer je maar wil. Jij hebt de regie. Het grootste risico dat zich normaal gesproken voordoet bij het gebruik van een gehost eCommerce-platform is wat er met je winkel gebeurt als de provider er ooit mee ophoudt. Met WooCommerce heb jij de touwtjes in handen en heb je dus geen reden om je zorgen te maken. Jouw gegevens zijn van jou en worden volledig veilig bewaard, wat allemaal mogelijk is dankzij regelmatige controles door marktleiders.

WooCommerce eCommerce introductie WooCommerce is een gratis eCommerce plugin die je de mogelijkheid biedt alles te verkopen op een mooie manier.

WooCommerce eCommerce Domeinnaam en Webhosting

De eerste stap is het kiezen van een domeinnaam en het kiezen van goede (web)hosting.
Een zeer goed gemaakte professionele Website c.q. Webwinkel is WAARDELOOS zonder goede (web)hosting en onderhoud!

Domeinnaam

De naam die je bij je registratie kiest, komt achter https://www. en voor de extensie(s) (.NL, .COM etc.) te staan. Hiervoor gelden enkele internationale regels:
– Een domeinnaam bestaat uit minimaal twee en maximaal 67 karakters;
– Een domeinnaam bestaat uit letters van ons alfabet, cijfers en/of minteken;
– Een domeinnaam bevat geen hoofdletters, spaties of andere vreemde tekens;

Bepaalde woorden zijn uitgesloten van registratie. Een domeinnaam mag bijvoorbeeld geen onbetamelijk of onzedelijk woord bevatten. Een domeinnaam mag in het geval van .NL, .COM, .NET, en .ORG ook alleen uit cijfers bestaan. Een topleveldomein of TLD (letterlijk hoogste-niveaudomein) is het meest rechtse gedeelte in een internetdomeinnaam. Het wordt door de ICANN onder andere toegekend aan onafhankelijke landen (zoals .NL). .NL is dus een TLD maar .EU dus niet. Voor Google is dit erg belangrijk gezien de andere soorten domeinnamen veel minder goed geïndexeerd worden.

Een domeinnaam moet voldoen aan de volgende voorwaarden:
01) Zorg dat je een topleveldomein gebruikt (zoals .NL)
02) Zorg dat de lengte van een domein kort blijft, een kort domein is makkelijker te onthouden.
03) Registreer je domeinnaam met diverse extensies. Voorkom daarmee dat iemand anders je .NL-domeinnaam als .COM-domeinnaam registreert.
04) Zorg dat de tekst in het domein niet conflicteert met de extensie, zoals wineshop.nl dit moet wijnwinkel.nl zijn of wineshop.com.
05) Als de website in het Nederlands is kies dan altijd voor een .NL, is de website voor de Belgische markt moet de TLD .BE zijn.
06) Verbeter je vindbaarheid door relevante zoektermen in je domeinnaam te plaatsen.
07) Zorg voor een veilig DNSSEC domein certificaat.*
08) Zorg ervoor dat je domein in minimaal 2 (liefst 3), geografisch gescheiden, domain name servers (DNS) staan.
09) Zorg ervoor dat de hosting provider OOK zorg draagt voor het domein en de DNS, dit moet dus 1 partij zijn.

DNSSEC is een uitbreiding op het Domain Name System (DNS). Het verhelpt een aantal kwetsbaarheden in DNS waardoor de ‘bewegwijzering’ van het internet veiliger en vertrouwder wordt. Je kan hier meer informatie vinden over DNSSEC

Webhosting

Webhosting (WordPress Hosting) is een dienst die particulieren of bedrijven ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website. Om snelheid en veiligheid te garanderen en ervoor zorg te dragen dat een webpagina of een website altijd beschikbaar is, worden deze opgeslagen bij een hostingbedrijf.

Een hosting bedrijf “moet” voldoen aan de volgende voorwaarden:
01) Zorg dat hosting bedrijf een Nederlands bedrijf is met hun servers en services in Nederland.
02) Zorg dat het hosting bedrijf een uptime garantie heeft/geeft van 99,90% per jaar met een financiële compensatie regeling
03) Zorg dat het hosting bedrijf WordPress en WooCommerce ondersteund en dit OOK volledig kan onderhouden (Upgrades en Updates)
04) Zorg dat de infrastructuur van het hosting bedrijf up-to-date is, supersnel is (SSD schijven) en bestaat uit A-merken (Dell, Cisco, HP e.d.)
05) Zorg ervoor dat de hosting zeer veilig is (Firewalls, SPAM e.d.) dus dat het PCI-Compliant is. (dit zijn er maar heel weinig!)
06) Zorg ervoor dat er dagelijkse (minimaal 1), externe en volledige, back-ups gemaakt worden, die 30 dagen terug gaan.
07) Zorg ervoor dat je het hosting bedrijf altijd via mail of telefoon kan bereiken, vriendelijk is en dat ze diezelfde dag reageren.
08) Zorg dat het hosting bedrijf OOK de controle heeft over de gebruikte domeinnamen en DNS.
09) Zorg dat het hosting bedrijf minimaal 10 jaar ervaring heeft en minimaal 10 jaar bestaat.
10) Zorg ervoor dat het hosting bedrijf OOK veel kennis heeft van WordPress, WooCommerce, SEO en Social Media
11) Zorg ervoor dat het hosting gebruik maakt van Open Source (Linux) omgevingen.
12) Zorg ervoor dat het hosting bedrijf gebruikt maakt van de nieuwste PHP/MySQL versies, op dit moment is dit voor PHP versie 7.2
13) Zorg dat het hosting bedrijf kennis heeft van Content Delivery Networking (CDN) en netwerk security met anti DDos protectie, zoals b.v. Cloudflare


WordPress Webdesign Hosting SEO Social Media Ber|Art Visual Design Cloud Zoekmachine Optimalisatie Webshops WooCommerce Responsive AVG ProofWordPress Webdesign Hosting SEO – Van web design in 1999, is ons bedrijf de laatste 20 jaar uitgegroeid tot een full service bureau. Met o.a. WordPress, WooCommerce eCommerce, Web Design, Hosting, SEOOffice 365, Marketing en Social Media. Met Avada creëren en beheren wij, uw privacy en cookie proof, WordPress en WooCommerce websites. De internet hosting verzorgen we vanuit onze eigen snelle en veilige Nederlandse Linux Cloud.